sobota, 16 sierpnia 2008

Głosy z Północy : PLaNETa_tErra:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

181 kommentarer till “Fortsatta flagranta ryska övergrepp”

1. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:17 pm

Fredag, hemkommen, såg fram emot lite lugn och trevlig nyhetsläsning med ett glas rödvin i handen och vad är det första som visas på dn.se? JO:

Den amerikanske presidenten talade direkt i teve i ett kort anförande. Han gjorde klart för Ryssland att USA “inte kommer att lämna Georgien ensamt” och tryckte på att Ryssland måste respektera landets suveränitet.

- Det kalla kriget är över liksom Rysslands inflytande över de tidigare satellitstaterna. Ryssland måste dra bort sina trupper sa Georg W. Bush.

- Kalla kriget är över. Ryssland har skadat sin trovärdighet genom sitt agerande de senaste dagarna, sa han också.

- Ryssland måste respektera friheten hos sina grannar.

Den amerikanske presidenten sa också att Ryssland ser frihet och demokrati som hot mot det egna landets intressen när man istället borde se den utvecklingen som något positivt.

- Tvärtom ger ekonomisk stabilitet och demokrati ökad säkerhet för alla, sa Bush.

Också den tyske förbundskanslern Angela Merkel krävde på fredagen att Ryssland måste respektera Georgiens territoriella gränser och dra ut sina trupper från landet. Merkel sa också att det var viktigt att få in internationella observatörer i Georgien.

- EU kan tänka sig att skicka fredsbevarande trupper, sa hon vid en presskonferens i Sotji.

Samtidigt talade också den ryske presidenten i Sotji där han sa att Ryssland är den enda garantin för fred och stabiltet i området…

Kalla kriget är över säger den amerikanske presidenten utan att förstå att han precis skjutit startskottet för det nya “Kalla kriget II”. George W Bush kommer gå till historien som det största stolpskottet i modern tid genom sina oigenomtänkta handlingar. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, låt Ryssland leka “världspolis” på sin egen spelplan, varför skapa bråk när realtionerna i drygt ett decennium varit bra??? Helt galet!!!!!
2. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:18 pm

Som sagt. Skulle inte förvåna mig om ryssarna kommer att hänvisa till tillägget om sex månader under p 5) som stöd för sin närvaro. I så fall kommer ni få svårt att få iväg dem under den närmaste tiden.

F.ö. undrar jag varför våra avatarer försvann.

M v h

V
3. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:21 pm

Du bonnaläpp-från-alnarp

Storpolitik är inget för dig. Återgå du till rödvinsflaskan.

M v h

V
4. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:23 pm

Ryssarna kommer nog precis som du säger, visionara, inte försvinna ur den regionen inom någon överskådlig framtid. Givetvis kommer amerikanarna gör allt för att blanda sig i leken och skapa ett kallt krig, det är ju det enda den amerikanska krigsindustrin lobbar för i detta nu. Det finns krafter förutom förnuft som regerar just nu och det tragiska är att de uteslutande vinner. Drivkraften jag talar om är roten till allt det onda på jorden, den monetära kraften, kort och gott, pengar…
5. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:23 pm

Visionären,

Lägg in Din snygge hatt igen så kanske det fixar sig;-)))

Nu är det prestige i Kreml. Om ryssarna drar sig tillbaka måste det hända något i toppen.
6. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:24 pm

Någon visionär är du inte vilket jag trodde, tråkig kommentar från en dålig debattör, trist
7. maggi Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:26 pm

visionara
Jag kör med ett hederligt gammeldags
tack och kram
8. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:28 pm

hmm…låter lite illa att Putin (för Medvedev har inget att säga till om) håller på på detta viset.
Vad vill han ?
Jag tror verkligen inte att han vare sig vill eller har råd med ett större krig.
Men…vad vill han ?
9. lillies Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:30 pm

http://www.inter.ru/
10. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:42 pm

Båda stormakterna i fråga behöver skaka fram pengar för sina respektive krigsindustrier i lågkonjunkturens skugga. Känns ju givet att vapenskrammel dem emellan gynnar dessa krafter. Som jag tidigare nämnde så var ju Bush nyligen ute med sina makabra kommentarer. Putin njuter nog nu tack vare det lilla krig han ordnat åt Ryssland där Ryssland kan stoltsera med att bomba ett litet land på knappa 70000 kvadratkilometer tillbaka till stenåldern…
11. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:50 pm

alnabone :

Är de verkligen makabra ?
Jag tycker det är mer makbert att FN går med på att det ska vara Ryska “fredsbevarande” styrkor på Georgisk mark efter vad som hänt.
De borde vara bannlysta där.
Svenska, Danska, Norska eller Holländska styrkor vore kanske lämpligare ?
12. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:54 pm

Vem kommer oss till hjälp om det skulle krisa till här. Buch kanske skulle hjälpa oss - vem annan!
Ni som alltid verkar hata USA kanske någon gång skulle tänka till eller är det så att den man hatar kan man också älska?
13. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 5:59 pm

Bush är rättare stavning (5:54)!Kalken!:-)
14. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:02 pm

soli01 :

I detta fallet får vi nog lära oss att älska de som några här hatar.
Nu är det nog läge att snabbt komma med i NATO.
Jag tror inte vi klarar oss en gång till genom att “fega ur”.
Ivan har bestämt sig, han vill ha det han vill ha, och kommer att ta det.
Läget har ändrats på bara ett par dygn.
Sedan kan man sitta här med sina radikala åsikter hur mycket man vill, det applåderar Ivan
15. hariknaidu Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:10 pm

CarlBildt is not honest about the ceasefire - neither Georgia or Russia signed it with Sarkosy. So why shld Russian forces get out if there is no gurantee that the enclaves are going to free from Georgian military intervention?

Next, CB has confused his personal ideology with his state responsibility to reflect the national interest of Sweden. His partisan ideological support of Georgia’s democrat - supported by Bush - divided the EU/FM meeting. For what purpose? Does he want a common EU strategic point of view in external affairs, or is he pushing his view of the world?
16. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:13 pm

soli,

Du får inte skylla på kalken stup i kvarten. Då kan vi ju börja tro på Dig;-))

Nej, nu måste det börja hända något här hemma i Swedala.
Energiförsörjningen måste vi bygga ut omgående. Minskar vi inte oljeberoendet måste vi fjäska för stormakterna. Hemska tanke om vi måste gå till Ivan med mössan i hand:((
Att bli medlem i NATO är en självklarhet.
17. bestofmankind Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:19 pm

Thank you hariknaidu!

You´re opinion as a born Swede now residing abroad (if I remember you right) supported many comments here in the blogg about Carl Bildt´s one sided principles.

As I read in Swedish newspapper Carl Bildt is a good friend to Georgians President - which of course nothing wrong with as long as he in the first place is thinking about his state responsibility for the national interest of Sweden and its people.
18. bestofmankind Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:22 pm

continuation…

But the problem is he is obviously taking the Georgians side wholely.
19. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:25 pm

Torsten - det är givet att Du ska tro på vad jag säger, men det händer - (bara) ibland att det blir öveskott på denna för mänsklighetenn så viktiga komponent och då blir det inte bättre.:-)
Kärnkraft, NATO och ett försvar värt namnet är inte fel.
20. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:30 pm

Varför hata USA? Tvärtom!!! Det är fantastiskt land men den sittande presidenten skulle tyvärr platsa bättre som en fanatisk sektledare.

USA är för övrigt en fantastisk motor i vår värld som bidrar med väldigt mycket bra! Det ska sägas för så är det, tycka vad man vill om dess ledare!

Tyvärr är det på det viset att dess ledare ofta överväldigas av att faktiskt vara ledare för denna stora nation. På grund av detta så får nog de amerikanska presidenterna lite av en Gud-känsla som avspeglas på deras handlande. Det är givetvis ingalunda någon skilland på deras väldiga jätte till granne, Ryssland. Där är Gud-komplexet om möjligt ännu större och vad man kan göra med det har vi nyligen sett i Kaukasus. Med stort ledarskap följer ett stort ansvar och dessa herrar tar säkert sitt ansvar, som Gud hade gjort, på fullaste allvar…
21. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:31 pm

soli 5:54

Ingen kommer att hjälpa oss, förutom USA, om de har lust. Men det är ju också tveksamt m.h.t. till alla amerika-hatare som tack vare yttrandefriheten kan kosta på sig att spy ur sig sin galla mot allt vad frihet och demokrati heter.

Tänkte på detta härom natten när jag var på “Mammas brygga”, en symbol för mig där jag kan känna vad som är rätt och riktigt.

Rätt och riktigt för mig, är att leva i ett land där jag kan uttrycka mina känslor och tankar utan rädsla för att någon ska förfölja eller förtrycka mig.

Rätt och riktigt för mig, är att leva i ett land där mitt namn, mitt utseende eller min bakgrund eller klass inte har något att göra med vilket yrke jag kan välja eller vilket jobb jag kan få.

Rätt och riktigt för mig, är att leva i ett land där jag kan vistas på gator och torg, även nattetid, utan att känna rädsla.

Rätt och riktigt för mig, är att i demokratiska och fria val kunna välja vem som ska företräda mig och mina intressen

Rätt och riktigt för mig, är att känna stolthet för vem jag är och för dem som företräder mig.

Rätt och riktigt för mig, är att kunna vistas i naturen, andas djupt och känna doften av nyslaget gräs eller tångluktande hav, eller höra vindens sus i trädens lövverk, eller se den blå himmelens nyanser skiftas till regnbågens färger.

Detta är viktigt för mig och det kommer jag aldrig att uppleva med Putin eller Medvedev som överhöghet- Inte ens med GWB.

Detta kommer jag endast att kunna uppleva i mitt älskade Sverige. Och jag oroar mig för att detta snart är slut.

M v h

V
22. karrman Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:31 pm

Torsten

Hörde om fjärde generationen kärnkraftverk som kan använda utbränt avfall som bränsle. Skapa en sluten cykel utan avfallsproblem. Om Ryssland målar in sig i hörnet kan detta nog vara ett alternativ för de stater som idag är beroende av ryskgas. De gäller de t.ex. de baltiska staterna.

Vi får se om ryssarna fortsätter köra imperiespåret eller inser att det är en återvändsgränd. Finner inget konstigt med att Ryssland inser att det är kostnader förknippade med imperiespåret. Rysslands imperiedrömmar kan ha enat länderna inom EU att sätta ned foten.
23. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:39 pm

Tyvärr är det nog imperiespåret som gäller för ryssarna. Putin deklarerar genom sitt handlande inte mycket annat :-(
24. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:41 pm

mrmhalland - Du menar” Ivan den förskräcklige”. Vi får bara hoppas att de som makten haver besinner sig, men det är inget vi kan lita på. Jag tror däremot att det har varit på gång en längre tid och jag tycker att de styrande blivit mer eller mindre tagna på sängen.
Har vår underrättelstjänst fungerat - ja, det får vi förståss inte reda på! Nu kopplar vi på alla cylindrarna när det gäller signalspaningen för den får inte dras i någon långbänk som vissa nu vill göra. Upphäva t o m!!! Ska sådana få styra landet.:-)
25. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:44 pm

soli01 :

Kommer du i håg den gammla barnvisan: “Björnen sover” ?

Finns en viss underton som känns mer tydlig nu än någonsin…
26. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:48 pm

Visionären,

Mycket fina och verklighetsmålande ord.

Vi får verkligen hoppas att Din oro är ogrundad. Just nu finns det en hel del mörka moln i horisonten.
27. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:52 pm

Visionären:

Du målar upp en utopi och det slog mig plötsligt… Vi lever nog i det som är i det närmaste en utopi man kan komma. Problemet är nog att man tar det för givet och inte uppskattar det på rätt sätt för precis som du säger, det kan vara borta en dag…
28. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:54 pm

karrman,

Ja, tekniken går framåt i allt raskare takt.
Bara folkomröstningen för eller emot en energikälla var ju helt vansinnig.
Men nu när tekniken tagit stora steg framåt vore det dags att ompröva “gamla” beslut.
Det är så oerhört viktigt att vi kan minska vårt energiberoende från oljan.
29. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:55 pm

soli01 :

Du har så rätt.
Nu är det skarpt läge.
Kanske inte i vårt land (vem vet ?) men uppenbarligen kan ju Putin komma överens om en sak och samma dag göra tvärt om….
Ja, det handlar inte om reaktionsförmåga, två dagar senare gör han samma sak.
30. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:55 pm

Alnabone

Det gläder mig att vi är ense i detta.

M v h

V
31. karrman Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:56 pm

alnabone

Finns säkert många metoder för att göra kostnaderna mycket höga för Putin om han kör vidare på imperiespåret. Säg att man utesluter Ryssland från G8 och plockar in Kina och Indien istället. Säg att EU kommissionen startar en utredning mot Gazproms monopolistiska beteende. Finns säkert ett antal metoder för att göra imperiespåret mycket kostsamt för Ryssland.

Innan dess måste de dock få chansen att ändra sitt beteende.

Är egentligen inte så rädd för rysk imperialism. Mycket viktigare hur det går med att integrera Kina i det globala samarbetet.
32. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:57 pm

Torsten:

Vikten av att minska behovet av olja är nog det som borde vara den första punkten på alla politikers dagordning. Där har vi nog en av de uteslutande största miljöbovarna om inte den största…
33. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 6:59 pm

karrman:

Håller helt med dig om att utvecklingen i Kina kommer bli det intressantaste de närmaste tjugo till hundra åren att beskåda (om man får vara med så länge). Jag tror dock att ett uteslutet och isolerat Ryssland kan vara ett mycket farligt Ryssland. Det kan nog ge värre effekter än diplomatins väg….
34. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:00 pm

alnabone,

Visst är oljan en miljöbov av stora mått.
Men jag tänkte nog mest på vårt beroende och den maktförskjutning österut som oljan orsakar.
35. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:00 pm

Visionären:

Vi har varit ense hela vägen… även om vi inte såg det först :-)

Mvh
A
36. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:03 pm

Torsten:

Jag misstänkte att det var det du syftade på. Olja och makt verkar gå hand i hand och betänker man att Ryssland sannolikt sitter på avsevärda procentenheter av jordens bestånd av denna råvara så vore ett isolerat Ryssland ännu farligare. Man får betänka att de trots allt är världens största land till ytan och de saknar ingalunda naturresurser och de har ju överlevt alla år som Sovjet-stat. Risken är påtaglig att det kan bli så igen och vi vet ju alla hur vi mådde under det kalla krigets värsta dagar…
37. Josef Boberg Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:07 pm

Hmmm… - Visionara - Statistikst sett har jag ca 15 år kvar att andas - och fram till slutet på 70-talet upplevde jag mitt kära fosterland så som Du så fint beskrivit det ovan.

Sen har det succesivt mer och mer gått åt helvete för vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - i mitt kära fosterland Sverige, tyvärr tyvärr…

T ex hushållens soliditet = betalningsförmåga = självkänsla har av wåra MaktPyramid-MaktElitare URHOLKATS med ca 50 % under de senaste 25 åren
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Finansiell_utveckling/Hushallens_skulder tvärr tyvärr…

Hur skall Wi bl a nu göra för att återställa detta stupida påhitt - av wåra MaktPyramid-MaktElitare (som ju vanligen kallas för fokvalda politiker) - att hela tiden göra oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - fattigare och fattigar ?

Hur fattiga = bestulna kan Wi bli - innan Wi börjar “ryta som tigrar” ? :-)
38. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:09 pm

visionara - mycket fint det Du räknade upp som vi inte ska mista. Friheten - och den har vi haft i många generationer och den ska ingen ta i från oss.
Verkligheten kommer vi inte ifrån och då måste vi se till att vi ska kunna försvara oss om olyckan är framme.
Jag - och många säkert med mig - är oroliga för allt för stora nedskärningar inom försvaret. Kanske någon vaknar - det gör ju t o m björnen-:-)

alabone - visst:-) (6:44)
39. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:09 pm

Torsten,

Visst har du rätt.
Vi måste ställa om till energi vi själva kan producera.
Vi är ju redan idag ganska duktiga på det med vår vattenkraft och den lilla kärnkraft vi fortfarande har.
I ett krisläge är vi självförsörjande.
Det finns så många andra synpunkter på det Ryssland och dess Putin nu håller på med.
Men, hur ska vi agera ?
Modigt av Carl Bildt att åka dit (till Georgien) utan att ha ett försvar i hemlandet eller ens någon riktig samarbetspartner…
40. karrman Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:13 pm

alnabone

Håller med dig att om ett försvagat Ryssland inte är optimalt. Det hänger samman framförallt med risken kärnvapenspridning.

Personligen tycker jag att man kunde valt den väg Henry Kissinger skisserat och inte haft några planer att utvidga NATO med Ukraina och Georgien.
USA måste avveckla sina “storebrorsfasoner”. EU kunde valt att bjuda in Ukraina och Georgien som EU medlemmar.

Vi får se vad som kreativa diplomater kan uträtta.
41. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:15 pm

soli01:

Jag tror nog det krävs ett halvt sekel av upprustning för Sveriges del om vi ska komma i kapp de år vi haft utan en ordentligt arrangerad värnplikt. När jag gjorde lumpen så var det riktig lumpen. I dag är det ett års slappande på luckan medan man står på skjutbanan och ropar “pang pang”…

Vi gjorde i mitten av nittiotalet misstaget att börja avrusta invasionsförsvaret, det tror jag i slutändan kan visa sig vara ett stort misstag…
42. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:19 pm

karrman:

Vi är på helt samma linje!

Om ryssen känner sig utanför så blir han lika instängd som Sovjet-ryssen. Den ryssen vill vi inte ha tillbaka på spelplanen.

Jänkaren å andra sidan ska hålla sig på sin sida av Atlanten och begränsa sitt NATO till de länder som redan är involverade. De kan ju inte vara så naiva och tro att Ryssland tyst och fint skulle tillåta baltstaterna eller Georgien eller Ukraina bli medlemmar. Inser inte NATO detta så är jag rädd att vi möter vår baneman lite tidigare än när Apophis landar kring den 13 april 2036 men dock på ett minst lika upplysande sätt…
43. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:21 pm

mrmhalland,

Jag misstänker att EU:s snabba ingripande regisserades av Carl Bildt.
Han informerade ju om att han pratat i telefon och fått byta batterier tre gånger.
Sedan åkte flera ministrar från EU till Georgien samtidigt som Sarkozy i egenskap av representant för ordförandelandet till Moskva.
På så sätt fick ryssarna “händerna bakbundna”. Eld upphör var det enda alternativet.
Ett genidrag tycker jag.
44. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:22 pm

Josef Boberg - nu får det vara slut på cyklandet. Vi har det faktiskt bättre nu i dagens läge när det gäller våra pengar. Kolla på inflationen och vad det kostar att handla t ex. Vi har det bättre i dag. Bara att kolla. Jag hade det sämre 1965 då min lön var ca 700/mån motsvarar i dag ca 8.900 kr och för det kan jag i dag köpa mycket mera för. Har kollat upp detta! Du får ta fram vilka skalor och diagram så är verkligheten en annan!
45. wassberg Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:23 pm

Ryssarna kommer att vara kvar i Georgien tills det finns en säkerhetsrådsresolution som ger dem vad de vill ha - en fredsbevarande styrka med “substantiell rysk närvaro” a la KFOR, utan georgiskt inslag, och utan nämnande av “territoriell integritet”. Rollerna är ombytta: ryssarna spelar nu på hemmaplan, det är bara att gilla läget och ta skeden i vacker hand. Aggressionen ångrar nog idag att den inte gick med på Rysslands begäran om en säkerhetsrådsresolution om omedelbart eldupphör under Georgiens urskillningslösa bombande av sydossetiska boningscentra. USA och Storbrittanien vägrade - aggressionen trodde sig fortfarande sitta säkert i sadeln.

Kriget påminner om filmen A Bronx Tale med bl a Robert De Niro. I filmen spelar Chazz Palmintero den lokale maffiabossen Sonny, som en dag ser ett motorcykelgäng gå in i en av kvarterets restauranger. Han går in och ser gänget leva rövare. “Please, leave. The beer is on the house” säger han -men de hånar degon och fortsätter leva rövare. Sonny går då till dörren, tar fram en nyckel och låser. Gänget tystnar och deras ansikten blir plötsligt väldigt oroliga. “Now you can’t leave.” säger Sonny och i samma stund stormar från en bakdörr in en massa italienare med basebollträn. De pryglar upp knuttarna och släpar ut dem på gatan. Sedan slår de sönder deras motorcyklar.
46. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:25 pm

På fredagen landade USA:s utrikesminister Condoleezza Rice i Georgiens huvudstad Tbilisi. Hennes budskap: Ryssland måste ut ur landet.

När jag läste detta fick jag en skrämmande tanke… Om hon skulle råka illa ut i Georgien, vad skulle då ske??? Det är ett ganska farligt land för en utrikesminister av hennes kaliber… Skrämmande!
47. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:25 pm

Torsten,

Jo, det var nog ett diplomatiskt genidrag, men, de skiter ju uppenbarligen i vad de skrev under.
Det är det som bekymrar mig.
48. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:30 pm

Josef,

Din statistik ljuger.
Vi har större köpkraft idag än vad vi hade på 70-talet.
Du kanske blandar ihop det med BNP ?
Det är en väldig skillnad.
49. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:31 pm

wassberg:

Liknelsen med “A Bronx tale” var lite märklig i förhållande till att i Georgien dör riktiga människor, en skaplig skillnad på verklighet och fiktion.

Om du sock syftade på handlingssättet så kan man kanske spåra en viss likhet men jag, som för övrigt i egenhet av DeNiro-fan sett filmen, kan inte riktigt se vari likheten ligger…
50. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:31 pm

mrmhalland,

Du har all anledning att bekymra Dig. Krisen har bara börjat. Och den kan mycket väl eskalera.
Det jag menade var att dom lyckades stoppa ett öppet krig.
51. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:34 pm

Torsten:

Hittills har vi inte sett mycket till stopp… Ett sk eldupphör kan som sagt upphöra när som helst och nu finns ryssen representerad med någonstans kring 15000-30000 soldater utspridda över hela Georgien…
52. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:36 pm

wassberg
Du ser uppenbarligen för mkt på film. Släpp nu hörnflaggan och kom in i matchen. :-)

alnabone
Tro mig. Ryssarna kommer inte våga att röra ett hårstrå på hennes huvud. Det enda Putin (jag räknar inte längre Medvedev som en företrädare för Ryssland) förstår, är maktspråk. Som jag sa igår, det enda som hjälper i gruff med björnen är en knytnäve mitt i fejjan.

M v h

V
53. karrman Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:39 pm

alnabone

En skillnad mot kalla kriget var att det i grunden var en ideologisk konflikt.

Nu är kommunismen död och ingen förespråkar en centralplanerad ekonomi.
Ryssarna har därför ingen attraktionskraft på omvärlden för sina imperiedrömmar.

Att knyta an till Tsar tidens rysk ortodoxa kristna tro är inte heller ett alternativ. Putin är inte trovärdig som guds utsände.

Vad som skulle behövas är ett kulturellt uppvaknande bortom imperiedrömmarna. Kan den ryska kulturen för dåligt för att kunna se potentialen för detta.
54. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:39 pm

jag säger bara en sak - dålig diplomati
ingen vinner något på kriget
ingen vinner på att peka ut den som drog första schackdraget eller den som är värst
det är en allvarlig konflikt i Kaukasus som bör behandlas internationellt
har vi inget forum för detta bör vi skaffa oss ett
och stormakter bör inte lägga sig i småstaters liv varken från väst eller öst
55. Writer'n Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:40 pm

Jeg tror virkeligheten har forsvunnet litt bak dataskjermene til enkelte av debattantene. Vi har her med et reelt Russisk overfall på Georgia å gjøre. Jeg er kjent for å være USA kritisk, og er på ingen måte noen “moderater” eller Bildt -tilhenger politisk. Men jeg innrømmer at jeg var GLAD når Bush trappet opp retorikken…glad for at det så ut som om noen kunne komme Georgia til unnsetning. Jeg var også inderlig GLAD for at Carl Bildt tok det initiativet han tok, og viste seg som en internasjonal statsmann med gjennomføringsevne…til tross for at vi nok ikke er politisk like.

Poenget mitt er at det må være mulig å se sakene man er ENIGE om fremfor de man er uenige om. For venstresiden må det åpenbart til mer skolering: Før i tida klarte venstresida å ta avstand fra en politistat uten å måtte gå på kurs. Nå tror jeg mange sliter med et litt infantilt forhold til internajonal politikk og regimer uten tydelige farger. På tide å oppdatere seg litt?
56. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:41 pm

Visionären:

Hahaha, knytnäve i fejjan på Putin, tja varför inte?

När det gäller Rice tänkte jag mer på de rebelliska grupper som kanske kunde dra fördel av att USA och Ryssland hamnar på kant med varandra. Al-Qaida t.ex. kunde ju dra enorm fördel av en kula i huvudet på Rice och frågan är ju hur stor säkerhet det är i Tbilisi… Sluta kraxa olyckskorp, men tanke är skrämmande…
57. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:46 pm

hillary2 :
du har naturligtvis rätt i att det är för tidigt att utse en syndabock, och vad skulle vi vinna på det ?
Det vi måste fokusera på nu är att det inte sprider sig FÖR mycket.
Ukraina ligger ju risigt till, i värsta fall även Estland, Lettland och Liauen.
Ivan har börjat sitt korståg.
Självklart måste NATO ställa krav på Putin nu.
58. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:51 pm

Torsten :

>Det jag menade var att dom lyckades stoppa ett öppet krig.

Frågan är om det var bra eller dåligt ?
Nu fortsätter uppenbarligen kriget på Ivans villkor.
Helt utan mediers insyn, verkar det som.
Frågan är vad som är Ryssarnas mål ?
Jag har en känsla av att detta provocerades fram för att rättfärdiga ytterligare landvinningar.
59. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:51 pm

Om Ryssland och USA vill hamna på kant med varandra, så gör de det på eget bevåg, och ser säkerligen till så att inga småpåvar från vare sig Al-Qaida eller från annat håll får ngt att säga till om saken.

M v h

V
60. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:53 pm

karrman:

Finland-svensk som man i grunden äro, har jag sett mycket av ryssen innan murens fall och efter. Ryssarna är väldigt stolta och besitter alla ett spår av tsar-erans storhetsvansinne, Sovjeterna var ännu värre, där var generalsekreteraren snudd på upphöjd till Jesus-nivå och KGB var hans verktyg att hålla medborgarna i ett ständigt “schack-läge”. Jag minns när jag som barn satt utanför Ilmavoimats (flygvapnets) anläggning utanför Kauhava och såg MiG planen lyfta…. De var närmare Sverige än man trodde…

Men, kommunismen är död, så där är nog risken liten att de hamnar igen men utan identitet kommer de fortsätta söka till de finner det styrelseskick som passar de ryska invånarna. Där har ju först Jeltsin och senare Putin kommit med en hel del nybanande idéer men Gorbatjov var väl egentligen startskottet genom sin perestrojka och glasnost. Frågan är var de landar när de landar. Vi landade för runt hundra år i det som var på väg att utvecvklas till demokrati med ryssarna gick en annan väg… Får se var de hamnar i ideologiernas stora värld…
61. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:54 pm

Hej hillary,

Puss och kr……….;-)

Nej, Du tycket väl att det är lite för tjatigt nu;-)
62. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 7:54 pm

Och vart f-n tog min avatar vägen (ursäkta svordomen).

M v h

V

Jag stödjer Georgiens självständighet
63. wassberg Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:29 pm

Till alla krösamajor som passar på att hota med ryssen: här är statistik från Sipri angående militärutgifter år 2007 (miljarder dollar):

1. USA 547
2. UK 60
3. FRA 54
6. TYS 37
7. RYS 35
8. ITA 33

USA svarar ensamt för omrking hälften av världens militärutgifter. Som vi ser har tre europeiska länder - England, Frankrike och Tyskland - var för sig större militärutgifter än Ryssland. Rysslands utgifter är på samma nivå Italiens. NATO har utgifter på omkring 800 miljarder, vilket betyder att Rysslands utgifter är mindre än fem procent av NATOs. Sverige med 40 miljarder kronor har omkring en femtedel av Rysslands militärutgifter, trots att Ryssarna har en tjugo gånger större befolkning. Så hotet om att ryssen är på väg att anfalla är skrattretande

Tvärtom måste vi förstå att Ryssland känner genuin oro över NATOs fortsatta expansion. Speciellt med tanke på USAs nuvarande offensiva försvarsdoktrin, som säger att USA har rätt att gå till anfall var som helst och när som helst för att “försvara demokratin” och “utrota ondskan”, utan hänsyn till FN eller eller den internationella rättsordningens traditionella regler. Med tanke på den virulenta russofobin som odlas i Washington och i västmedia upplevs NATOs fortsatta expansion som ett genuint existentiellt hot. En fortsatt expansion av NATO in i Ukraina och Georgien skulle göra Ryssland omöjligt att försvara. Ryssland kommer därför inte att låta det ske.

Det är därför som vi som är frihetens Europas sanna vänner i dagens värld tar parti för Ryssland.
64. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:32 pm

wassberg :

Just nu ja….
Men i morgon ?
65. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:33 pm

wassberg:

Tror du ärligen, att ryssarna redovisar sina faktiska kostnader offentligt??? Verkar MYCKET långsökt.

Medger dock att det är väldigt märkligt att en stormakt anser sig ha rätt att vandra förbi världssamfundet för att försvara demokratin och utrota ondskan. Det är ju i betraktarens synpunkt och sällan objektivt… Märklig doktrin om det stämmer…
66. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:33 pm

mrmhalland

du ser inte att USA har pinkat i vårt revir EU?
67. mrmhalland Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:38 pm

Jodå Hillary, men jag är inte säker på att jag inte gillar det.
Vi behöver vänner nu när Putin har fått storhetsvansinne.
68. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:38 pm

hillary,

Fy, varför visa sån otacksamhet mot ett land som i över 70 år varit närvarande och verkat för ett fritt Europa.
69. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:39 pm

mrmhalland

ja det är det vad stormakter vill att vi ska anse - att de är till för oss
70. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:41 pm

torsten

och hur har USA då verkat utanför Europa - i sitt egna intresse
se SydAmerika se Chile - demokratisk vald ledare tas av daga…
71. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:45 pm

hillary,

Jag är inte riktigt insatt i om USA var delaktig i den statskuppen. Du kanske vet mera exakt.
Men vi pratade väl om Europa nyss.
72. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:47 pm

torsten

vi talade inte om Europa - du gjorde det
remarkabelt att du inte vet något om USA´s härjningar i Sydamerika
73. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:47 pm

och mellanamerika
74. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:48 pm

hillary,

Berätta då exakt vad som hände i Chile. Du som vet.
75. Josef Boberg Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:48 pm

Soli 01 - Dina uttryckta meningar ovan: “Vi har det faktiskt bättre nu i dagens läge när det gäller våra pengar.” - slut citat.

Mrm Halland - Dina uttryckta meningar ovan: “Vi har större köpkraft idag än vad vi hade på 70-talet.” - slut citat.

På 60-talet var det inget problem med att på en löneinkomst i en familj - att det gott och väl räckte att försörja en familj med. På 70-talet blev det lite knaprare med den saken - men det gick = egna gjorda erfarenheter.

Sen 80-talet har det varit så att en “normal” löneinkomst i en familj ej alls har räckt - på annat sätt än att en sådan familj MÅSTE avstå ifrån en hel del av det som ansetts vara normalt för ett sedvanligt socialt liv, tyvärr tyvärr…

Idag är det också så att en ensamboende pensionär - av vanligt folk i vart fall - ständigt och jämt måste “brottas” med att få slantarna att räcka till, tyvärr tyvärr…

Själv har jag ej det “gigantiska” problemet - enär jag f n är sambo - men jag har flera i min bekantskapskrets som bokstavligt talat “lider” av det här “penninghelvetet” dagligdags !

Så här var det faktiskt ej alls för folk i gemen på 60-talet och 70-talet - ifall jag ej minns alldeles åt helvete fel.

Tänk/babbla/skriv gärna om att den här statistiken är åt helvete fel
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Finansiell_utveckling/Hushallens_skulder - men varför då ej - istället för att rikta detta emot mig + läsarna av kommentarerna på Carl Bildt´s blogg - försöka få Ekonomifakta att inse det så att Ekonomifakta ändra på den nu redovisade föreliggande VERKLIGHETEN ?

“Om Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om jobben, företagandet och tillväxten.

Ekonomifakta är en källa till information och kunskap om Sveriges ekonomi. Näringslivets Ekonomifakta AB ägs av Svenskt Näringsliv och ska inspirera till samtal kring Sveriges utmaningar och möjligheter.

Ekonomifakta.se är ett verktyg för dig som söker kunskap om Sveriges ekonomi och företagsamhet. Här ska det gå att hitta det man letar efter. Men också mycket mer.

Ekonomifakta.se presenterar kända och okända fakta om företagande, jobb, skatter och annat av betydelse för samhällsekonomin. Våra källor är offentlig svensk och internationell statistik, men också egna beräkningar och studier.

Vi står för fakta. Åsikterna får du stå för själv.” - slut citat av öppningsidan på Ekonomifakta.

GooodNatt Alla… :-) /önskar fakta-vännen Josef - med:

”Intelligent Wi kommer att drömma i natt
Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på Jorden
Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut !”
76. wassberg Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:50 pm

Vad gäller siffrorna är dessa som jag förstått det Sipris skattningar. Detta institut brukar anses vara mycket trovärdigt.

Om således risken för ett ryskt anfall är identiskt lika med noll, kan det ändå tilläggas att en ny nyvaknad rysskräck kan ha det goda med sig att mer pengar satsas på det svenska försvaret - och då på värnplikten, inte på de totalt bortkastade utlandsäventyren (vad har vi i Afghanistan att göra?) Det är bra om svensk ungdom får komma ut i skogen och skjuta skarpt. Det är andligt fostrande och stärker svenska folkets självbestämmande. Man kan nästan få för sig att moderaterna och folkpartiet genom att lägga ned försvaret vill få oss att känna oss svaga och osjälvständiga, varför vi bara kan få skydd genom att gå med i NATO…
77. Torsten Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:51 pm

hillary,

Jag får läsa Din uttömmande redogörelse i morgon.

Godnatt.

Puss och kram;-))
78. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:54 pm

josef

utan att ha läst din länk skriver jag:
tack för att du tog ner samtalet på den basnivå som handlar om vem som har och vem som inte har pengar/inflytande
det gäller i Sverige och det gäller internationellt

och jeandebeaumont förstår inte varför det finns terrorister?
79. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:55 pm

torsten

den kommer inte - jag är inte din mamma
80. knightone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:58 pm

Ryssland styrs av galningar.

Sluta sova nu och ge försvaret en återställare. Ryssar förstår bara styrka.

Definitionsgränsen mellan landsförrädare och svensk politiker är ytterst liten idag.
81. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 8:59 pm

knightone

ovanlig kommentar från din sida
moderatmaggi tror du är vederhäftig :-)
82. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:01 pm

P.S.

jag kan läsa lusen av Putin om det är det du saknar i svensk politik :-)

D.S.
83. charliesjogren Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:01 pm

Eftersom hillary2 inte är intresserad av fakta utan enbart socialistisk ryktesspridning, kan jag svara om Chile (sydamerika)

Chile var sedan länge ett välutvecklat industriland. Landet hade en någorlunda stabil demokrati och demokratiskt valda presidenter hade efterträtt varandra sedan 1932. Det skilde Chile på ett fördelaktigt sätt från resten av Latinamerika. Väljarkåren var delad på tre ungefär lika stora delar. Om ingen kandidat fick majoritet i presidentvalet skulle kongressen välja mellan de två främsta. Traditionen föreskrev att den som fått flest röster skulle väljas. I presidentvalet 1970 fick marxisten Salvador Allende 36 procent av rösterna, medan tvåan, nationalistpartiets Jorge Alessandri fick 35 procent. Kristdemokraternas kandidat fick 29 procent. Kristdemokraterna valde att stödja Allende i den avgörande omröstningen, något som de och chilenarna bittert fick ångra. En radikal marxistisk ekonomisk politik ruinerade det välmående Chile på mindre än två år. Och det tog inte mycket längre innan Chiles fyrtioåriga demokrati störtades, som en direkt följd av Allendes marxistiska politik. Såväl den chilenska kongressen som den chilenska Högsta Domstolen förklarade att Allendes regim var olaglig och överskred sina befogenheter. Chile var en demokrati när Allende valdes. Chile var inte en demokrati när Allende störtades.
84. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:02 pm

P.S: 2

jag kan läsa lusen av Bush också :-)
85. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:04 pm

knightone:

Men snälla! Att jämföra politiker med landsförrädare är ju nästan på gränsen till förtal! Visst kan man ifrågasätta om det var alldeles klokt att avveckla invasionsförsvaret men att kalla det för landsförräderi tycker jag är att klart överdriva.

Som svensk ekonomi såg ut i börja och mitten på 90-talet så var det nog nödvändigt med nedskärningar och faktum är att vi för närvarande har för små inkomster för att föda en inhemsk industri men jag kommer fullkomligt sluta tro på politikerna den dag vi frångår vår “neutralitet” och söker oss till NATO för beskydd…
86. knightone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:04 pm

Dessutom borde vi ge militärstöd av betydande karaktär till Ukraina och baltstaterna. Sluta slösa pengar på SIDAs korrupta verksamhet och lägg det på att stödja demokratier i vårt närområde istället om det är pengarna som är ett problem. Tillverkning i Sverige gynnar arbetsmarknaden och det mesta kommer tillbaka i inkomstskatter och moms ändå. Det kommer inte tillbaka en krona när SIDA stödjer diktaturer runt om i världen.

Svenska politiker är på tok för mesiga. Det gäller över alla partigränser.
87. ohlundonline Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:05 pm

Sverige erkände Kosovos självständighet från Serbien väldigt snabbt.

Sverige borde på samma sätt i konsekvensens namn erkänna Sydossetiens självständighet.

Jag kom hem till Belgien i natt från semester i Grekland och den bild jag fick av situationen via grekisk TV var att Georgien gått in och dödat ett par tusen osseter.

Rysslands reaktion var i sammanhanget återhållsam och handlade om att försvara en värnlös minoritet.

Jag instämmer med alnabenet om att Ryssland bör agera världspolis på sin egen planhalva och då får också de baltiska staterna fortsätta att leva i fred.

Även den mest inbitne USA-vän måste inse att USAs enda chans att komma ur den ekonomiska krisen är ett tredje världskrig och det är den agendan den sittande amerikanske presidenten framgångsrikt följer.
88. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:05 pm

charlie

torsten är nog intresserad
men huvudsaken är väl den amerikanska inblandningen i Chiles inre angelägenheter?
89. knightone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:09 pm

alnabone, läs vad jag skriver då. Jag sa att definitionsgränsen är liten. Det finns fortfarande en gräns men den är på väg att suddas ut.

Dessutom vill jag inte ha tillbaka något kanonmatsförsvar av den forna tiden, eller som Finland har för närvarande. Jag vill ha reella förband med hög beredskap, som är landstäckande. Inte ett par hundra gubbar som inkallas på 90-dagar för att åka och vakta valurnor i något hopplöst land på andra sidan planeten. Ska man göra det får det inte vara på bekostnad av rikstäckande försvar!
90. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:09 pm

knightone 9:04

du snackar en massa dynga nu
91. knightone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:10 pm

hitlary2, dra åt helvete då sosse. Gå och krama en diktator. Det är ni ju så bra på.
92. knightone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:11 pm

Varenda gång man besöker bloggen så har hitlary2 och 2-3 personer totalt spammat ned den med anti-amerikansk sossepropaganda.
93. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:14 pm

knightone

det ena utesluter det andra
alla vill ha ett försvar men att kasta skit på SIDA är dumt
försvaret är fortfarande det som kostar mest - mer än skola, omsorg och sjukvård
om du är i branschen har du alla möjligheter att se till att vi får ett bra och kostnadseffektivt försvar
eller?
94. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:15 pm

Undrar vart den i övrigt allorstädes närvarande cn tog vägen. Kanske blev han besviken på det faktum att dollarn idag gick upp 7 öre mot den svenska kronan (allt i kontradiktion mot hans egna förutsägelser). Eller handlar det om att han inte längre kan visa upp sitt fula tryne på denna blogg (p.g.a. de försvunna avartarerna).

Hur som helst är jag glad att slippa se honom. Men jag inser att jag nu utmanar ödet.
:-)

M v h

V
95. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:17 pm

visionar

försöker du rädda knightones som syns ha tappat fattningen?
96. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:19 pm

Josef Boberg - jag förstår att Du har tabeller att gå efter, men med egen erfarenhet från 50-talet så var det inte mycket att leva på 20 kr/dag om man ska handla tex. Dagens penningvärde är 256 kr och det är faktiskt bättre i dag. Vilken dagpenning har vi dag? Ja vårat barnbarn tjänar fn 880 kr/dag occh han är 17 år. Om pengarna inte räcker till så kan det bero på att vi levde snålare på den tiden. Nu ska vi ha så mycket, som bekant, och är även detta en faktor att räkna med.
Ska inte här dra mina jämförelser utan nöjer mig med att säga: Vi har det mycket bättre idag! Utan tvekan!!
97. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:19 pm

hillary

Du vet att jag respekterar dig och bara vill nypa dig i stjärten. ;-))))))

M v h

V
98. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:20 pm

visionar

det vet jag inte!
99. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:21 pm

Nu vet du!

M v h

V
100. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:22 pm

visionar

jag betraktar alla kommentarer som desinformation!
101. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:23 pm

Det gör du rätt i; dock ej mina.

M v h

V
102. charliesjogren Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:32 pm

Apropå figuren Carl Norberg

Det förvånar mig storligen att en i övrigt i mina ögon , sansad person som soli01,
då och då ställer allvarligt menade frågor till honom.
103. lucasabram Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:32 pm

Rola Brentlin som aer utrikespolitisk ansvarig i Moderata ungdomsfoerbundet aer helt klart pao Putins sida, http://www.muf.se, det fick mig att laemna foerbundet.
104. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:35 pm

charlie

det säger mer om dig än om soli01
105. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:36 pm

charliesjogren - varför inte :-) Det är roligt på våra möten brukar jag säga och svaren varierar.:-) Det är klart vi ska utnyttja sakkunskapen!:-)
106. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:38 pm

lucasabram

det är naturligt
ungdomsförbunden brukar stå till vänster om moderpartiet
107. charliesjogren Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:41 pm

soli01

Jag trodde det räckte för dig att inhämta den enorma mängd av sakkunskap som hillary2 sprider omkring sig :-)

Ursäkta att jag la mig i.
108. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:42 pm

charlie

och din “sakkunskap” sprider du?
109. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:44 pm

lucasabram

Jag tycker du gjorde rätt. Som jag sa i en annan kommentar: -Släpp hörnflaggan och kom in i matchen. :-)

M v h

V
110. ohlundonline Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:46 pm

lucasabram:

Att det finns så klarsynta personer som Rola Brentlin i Sverige, som verkar för fred och frihet, ger mig nästan lust att flytta tillbaka till Sverige.

Fast då måste fler moderater sluta uppföra sig som halvkommunister och sluta slösa bort skattepengar på våra grannars (Ryssslands) fiender och på palestinska och andra terrororganisationer.

Dessutom måste man ta bort allt krångel för småföretagare, som moderaterna och partierna ännu längre till vänster bara förvärrar.
111. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:48 pm

Stop, stop Ohlund.

Stanna där du är.

Vi har det så trevligt här just nu. :-)

M v h

V
112. charliesjogren Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:48 pm

hillary2

Till exempel i min kommentar 9:01 om Chile

Men den verklighetsbilden om Chile stämmer naturligtvis inte med din verklighet som inhämtats på någon ABF eller SAP kurs och därför föredrar du att inget säga om pajasen Allende.
113. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:56 pm

charliesjogren

du må kalla Allende en pajas - det gör inte jag
vad jag åsyftade med att ta upp Chile var att USA har försökt tillgodose sina geopolitiska intressen i Sydamerika - inget annat
jag har varken gått någon kurs i ABF´s eller SAP´s regi
och jag är för gammal för att kunna bli indoktrinerad
allt jag skriver kommer from “the bottom of my heart”
114. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:57 pm

knightone:

Och vad jag säger är att med nuvarande kostnadsfördelning inom Sveas gränser så är den försvarsform du åberopar fullkomligt orimlig. Hoppas du är medveten om vilka kostnader försvaret dras med för att inte tala om de skulder det har på grund av projekt så som GRIPEN-systemet.

Att dels ha ett invasionsförsvar samt reela styrkor och förband som jobbar på heltid som militärer är ytterst kostsamt, varför tror du USA har runt 500 miljader USD i försvarskostnader och sverige ca en procent av dessa? Vi har inte råd och det finns ännu så länge ingen anledning till oro. Den dagen det finns oro kan det mycket riktigt vara för sent för att hinna fram.
115. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:58 pm

ohlundonline - det verkar ha skett en föränding i Din skrivning sedan sist! Har han ömsat skinn.:-) Känner inte “talet”, hårdheten mot politikerna.:-)
116. rormok Säger:
augusti 15, 2008 kl. 9:58 pm

Vad tror/tycker du att man ska göra, Jag menar i generella termer åt de förekommande oroshärderna i världen?

Det måste ju vara oerhört svårt med allt hänsynstagande, ge och ta, och framför allt, måste man ju ha alla aspekter, ur alla parters synvinkel för att kunna förstå och kanske kunna hjälpa till och lösa konflikter.

Inte lätt att svara på, det förstår jag.

Lycka till i ditt arbete och dina engagemang
117. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:01 pm

alnabalone

skitsnack om kostnader och jämförelser - det är svenska försvarets dynga på dess hemsida som du sprider
varför kan Sveriges försvar inte vara kostnadseffektivt vilket avkrävs alla andra delar inom den offentliga sektorn?
118. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:02 pm

hej på dig rörmokaren
119. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:05 pm

Alnabone

M h t senaste genforskning (se DN:s nätupplaga) är jag glad att jag liksom du är en halvfinne i Carl Bildts arschle. Jag har bara inte börjat göra ont än. :-)

Gällande vår försvarsförmåga ska vi nog inte ta oss för mkt vatten över huvet. Det bästa är nog att omgående söka medlemskap inom Nato. Och försöka hantera kommande president i USA därifrån.

M v h

V
120. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:08 pm

visionar

vi ska inte med i Nato - vi ska inte hänga upp vår tillvaro på en enda j-a stormakt varken i väst eller öst!
vi ska söka få tillstånd en försvarsallians mellan de nordiska staterna
121. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:11 pm

hillary

Vi kan sitta här och låtsas starka. Men när verkligheten hinner ifatt kommer vi vara j-t glada att vara med i Nato. Det är i alla fall min vision.

M v h

V
122. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:13 pm

visionar

jag tror inte vi ska låtsas men jag anser att om det kommer till konflikt vore det av yttersta vikt att vi nordiska stater håller samman
123. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:14 pm

hillary

Jag delar din uppfattning, men inte din förhoppning.

M v h

V
124. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:18 pm

visionar

ursäkta timmen är sen - vilken förhoppning?
125. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:18 pm

I min värld ska vi inte kriga över huvudtaget… Som barn brukade jag sjunga i min klass:

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förrut,
jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut…

Alla ska vara så j-a k-ta på att krigshetsa och hoppas på NATO eller en nordisk allians. Vad som än sker så kommer det bara leda till skit i slutändan. Hela Viggen systemet står och rostar bort tillsammans med marinens båtar och Gripen systemet har knappt råd att lyfta. Va f-n skulle vi ha sätta emot om Ivan anfaller? Inte ett skit!!! Den som tror något annat är dum och fullkomligt från vettet. När alla vapen är borta från Jordens yta så har vi skapat ett samhälle värt att leva i, det vi lever i idag är en illusion av något vi tror är bra. Skenheligt skit är vad det är men man drar sitt strå till stacken… Mer än så är det inte, försök inte inbilla er något annat….
126. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:20 pm

visionar

skit samma

du menar kanske en nordisk försvarsallians
OK
jag önskar alla trägna kommentatorer godnatt!
127. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:20 pm

Att vi klarar påtryckningar från Putin genom att hänvisa till våra nordiska grannstater.

M v h

V

PS. Du har rätt om den sena timmen. Kanske dags att säga godnatt?
128. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:21 pm

alnabalone

det är bättre än du tror :-)
129. hillary2 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:23 pm

visionar

godnatt nu ska jag sova för att kunna serva min höggravida dotter innan hon far på möhippa imorgon :-)
130. visionara Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:27 pm

hillary

Lycka till!

Och hoppas din dotter får ett extremt lyckligt äktenskap. Det har jag och ska nu snubbla mig fram till min älskade hustru, som ligger i vår äktenskapliga säng och snarkar sött. : - )

M v h

V
131. ohlundonline Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:27 pm

soli01:

Nejdå. :-)

Min uppfattning är konsekvent, men det flyter mycket blod i Georgien och det är givetvis allvarligt.

Ryssarna är inte Guds bästa barn och mycket som sker Georgien är inhumant och fel.

Jag är heller ingen genuin ryssälskare, men när en liten rysk minoritet så brutalt överfölls som i Sydossetien, måste Ryssland reagera - och med all rätt.

Dessutom vill ju USA placera kärnvapenbärande missiler i Polen och givetvis måste Ryssland då verka för att komma in i en styrkeposition för att kunna göra detsamma på Kuba och då är ju diskrimineringen och det här fallet förintelsen av ryssar i Georgien en bra anledning för att passa på och flytta fram försvarspositionerna.
132. alnabone Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:27 pm

Godnatt alla debattörer… söta drömmar!

Mvh
A
133. mararh Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:30 pm

hillary2 10:13
Du har kommit en bit på väg! Det glädjer mig!
134. soli01 Säger:
augusti 15, 2008 kl. 10:50 pm

ohlundonlaine - känner mig bättre till mods:-) Håller givetvis med Di g i vad du säger om Georgien-konflikten och det finns mycket att ha synpunkter när det gäller hur det hela startade osv. Vet givetvis inte bakgrunden till varför det startades ett krig där mot Sydossetien, men kanske man överreagerade på något vi ännu inte känner till. Bra att det i alla fall skrivits ett fredsdokument.
Det var ingen lämplig tidpunkt att Polen och USA i dag kom överens om att inrätta det sedan tidigare planerade missilerna.
Timmen är sen och god natt till alla “nattugglor”!
135. ohlundonline Säger:
augusti 15, 2008 kl. 11:46 pm

soli01:

Tänk positivt, för då lever du ett lyckligare liv. :-)

Godnatt och sov gott!
136. reingur Säger:
augusti 16, 2008 kl. 2:48 är

Vare sig det är FN, NATO eller EU så skulle, bara en liten militär trupp i Georgien vara ett skydd i sig. Varför inte slå två flugor i en smäll och låta Tyskland sätta samman en trupp av frivilliga från NATO/EU som tillsammans säkerställer Georgiens gränser. Tyskland ”behöver” ett krig där de kan visa att de numera är respekterade världsmedborgare, samtidigt som de kan använda ”nya” EU/NATO staters personal (Estland, Polen och Ungern) som exempel, gärna även att turkarna visar sitt intresse då det hela sker i deras närområde. Att låta Tyskland få detta ansvar vore naturligtvis både vågat samtidigt som det skickar en tydlig signal till Moskva. Ryska trupper kan bara för nöjets skull skjuta mot Georgiska medborgare, men om det står några Tyska Leopard-tanks med Tysk/EU flagga på sig – vågar ryssen skjuta då?

Det som behövs är ett enat krav på Ryssland att sluta med sådan aktivitet – nästa gång så är det Baltikum och efter det Sverige. Gör icke samma misstag som den brittiske ministern Chamberlain gjorde; där man tror att angreppen skall sluta. Det känns hårt att säga följande men Ryssland förstår bara bestämd ton från en mäktigare ”krigare”.

Det är dags att EU visar sin fulla kompetens (oberoende av vad det kostar) en för alla, alla för en! EU måste visa sin fulla kraft, tillsammans kan EU rätta till de flesta problem av liknande grand i sin närhet (Georgien är i EU:s närhet).

Dags för EU att börja ryta!!!
137. mararh Säger:
augusti 16, 2008 kl. 8:07 är

reingur
Bra rutit!!!!
138. maggi Säger:
augusti 16, 2008 kl. 8:09 är

writer´n
Jag mig frihet att plocka detta från din blog. Det är ju ,som du tidigare sagt i din kommentar ovan, vissa som behöver lite mer info angående bandito ledaren Putin och hans gäng.

Wednesday, August 13, 2008
The Alledged Massacres in S-Ossetia
Russian Human Rights Watch has been inside South Ossetia and says that the allegations of genocide and massmurders are false. Doctors and personell inside South Ossetia estimate the number of casualties after Georgian shelling to be tens, Tatiana Lokshina says. Not houndreds or, as Russians claims , thousands.

For those of you reading Russian, the whole report can be found here: http://www.novayagazeta.ru/news/304956.html
Another article from the same representant says that Georgian villages were burned inside South Ossetia:
http://www.novayagazeta.ru/news/305031.html

Novaya Gazeta is the newspaper Anna Politkovskaya worked
139. Pravo Säger:
augusti 16, 2008 kl. 8:13 är

Citat från presskonferens i Bryssel igår, Dmitry Rogozin (NATO ambassadör för Ryssland):

“If we all respect the territorial integrity of Serbia in regards to its Kosovo province, then we are also going to honor the territorial integrity of Georgia. But if someone doesn’t respect Serbia’s territorial integrity and sovereignty over Kosovo and Metohija, then they better shut up about the territorial integrity of Georgia”
140. ohlundonline Säger:
augusti 16, 2008 kl. 8:42 är

reingur:

Jämförelsen med det andra världskriget haltar betydligt, eftersom Ryssland historiskt sett alltid ställt upp och försvarat Georgien från yttre aggressioner.

Ryssland har också uttryckt att det ryska intresset i Georgien kortsiktigt främst ligger i att skydda den ryska minoriteten där och inte att expandera sitt territorium.

När det gäller Tysklands förhållande till Ryssland, så är det oundvikligt att Tyskland och Ryssland på sikt smälter samman till ett rike.

Förmodligen ser vi nu starten på vad som kommer att bli ett enat Tyskland och Ryssland, så det blir inga fler krig dessa länder emellan, även om andra aktörer kommer att försöka hetsa dessa länder mot varandra.

Dock kommer det föreslagna amerikanska missilsystemet i Polen att leda till att Polen nu snabbare kommer slukas upp av Ryssland och Tyskland.

En av de viktiga framtidsfrågorna i Europa blir att lindra det civila lidandet i Polen, när Tyskland och Ryssland beslutar sig för en fullständig union, vilket Polen aldrig kommer att acceptera.
141. Helena Palena Säger:
augusti 16, 2008 kl. 8:56 är

En eloge till alnabone och Wassberg….

Ohlund har kommit tillbaka och faktiskt skrivit bra kommentarer…
142. dagoien Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:01 är

Jeg ser at Rola Brentlin i MUF ønsker omkamp om grensene i Kaukasus. Det kan jo bli en spessende opplevelse. Ca 100 000 har allerede blitt drept i naboregionen Tsjetsjenia. Det er ikke spesielt vanskelig å tenke seg at en omfattende omtegning av grensene i hele Kauakasus kan koste ytterligere hundretusener eller millioner av menneskeliv, og føre til ufattelige menneskelige lidelser og helt sikkert store flyktningestrømmer, også til Sverige og Norge.

Ah, jeg ser hun er “proud member of National Rifle Association” i USA. Glad i skytevåpen, altså. Krig og annen bruk av skytevåpen blir vel underholdning for en som henne.

Rola Brentlin legger stor vekt på en folkeavstemning i Sør-Ossetia som de ca 30% etnisk georgiske innbyggerne i Sør-Ossetia ikke deltok i. Folkeavstemningen ble ikke anerkjent av verken FN, EU, OSCE, NATO eller Russland. Valgresultatet er også bemerkelsesverdig sovjetisk: 95% valgdeltagelse og 99% stemte for uavhengighet.

Rola Brentlin reagerer ikke på at Russland allerede i praksis har annektert befolkning i området ved at 90% av osseterne har tatt russiske pass og statsborgerskap. Når man skifter pass og statsborgerskap, så frasier man seg samtidig en del rettigheter i landet man flytter fra. Russisk territorium blir deres nye hjemland.

Rola Brentlin glemmer å nevne at ossetisk milits regelmessig har skutt over grensen til georgisk territorium, og dermed provosert frem en reaksjon fra Georgia. Georgia har et ansvar for å beskytte sin befolkning, og de “fredsbevarende” styrkene i Sør-Ossetia har ikke bevart noen fred, men istedet blitt brukt til å starte en ny og enda større krig.

Verken FN, EU, OSCE eller Europarådet anerkjenner Sør-Ossetia som egen stat. Området er en del av Georgia.

Georgia har gitt tilbud om vidtrekkende selvstyre og autonomi for Sør-Ossetia innenfor Georgias grenser.

Det kan jo også nevnes at ca en kvart million etnisk georgiere er fordrevet fra Abkasia, en annen russisk-okkupert region i Georgia, deres eiendommer er i stor grad ikke blitt beskyttet, men Russland har tvert imot drevet en politikk der de oppmuntrer spesielt enkelte etniske grupper fra Russland til å befolke disse områdene i Abkasia, og de oppmuntrer russiske forretningsfolk til å overta eiendommene til de etnisk georgiske flyktningene. (En viss parallel tiil Israels oppførsel i de okkuperte områdene i Palestina.)

Er hele MUF full av sånn Putinjugend som Rola Brentlin eller det bare hun der?
143. nothingbutthetruthisreal Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:06 är

http://www.youtube.com/watch?v=lDP77uBJVHg
144. maggi Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:24 är

Dagoien
Dårarnas antal är oändligt och de finns i alla läger. Okunnighet är som vanligt anledningen.

Jag har tidigare fått upplysningar om, att det förutom ryska pass, också en frikostig utdelning av ryska pensioner och andra utbetalningar till de nya ryska “medborgarna” förekommit frekvent.
Har du några uppgifter om den informationen?
145. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:26 är

Pravo :

Jag har viss förståelse för det resonemanget, men inställningen skrämmer mig,
146. maggi Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:32 är

Nu skall jag ut och deltaga i denna demonstration mot denna hemska förtryckar stat. Putins egen bandito-klubb, kallad Ryssland.

“Magasinet Neo arrangerar tillsammans med liberala ungdomsförbundet, centerns ungdomsförbund och moderata ungdomsförbundet i Stockholm en manifestation utanför Rysslands ambassad på Gjörwellsgatan 31i Stockholm nu på lördag (16/8) kl 12.00. Alla som vill visa att de stödjer ryska demokratiska krafter och tar avstånd från Kremls försök att med våld undergräva grannländers strävan mot demokrati och internationellt samarbete är varmt välkomna att delta.

Bekräftade talare:
Gunnar Hökmark, Europaparlamentariker (m) och vice ordförande i EPP
Johan Norberg, författare”
147. visionara Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:38 är

Demonstrera för min räkning också Maggi. Jag kan tyvärr inte vara med.

M v h

V
148. stefangehander Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:46 är

Hejl Carl Bildt och hans departement,

När jag arbetade i Sovjetunionen var det mest iögonenfallande att människor ljög, på arbetet och i den offentliga diskussionen. Men det första jag lärde mig var att efter arbetet och i den privata diskussionen var samtalet levande och fritt. Det betyder att dessa människor ljög medvetet, men – och här är poängen i mitt resonemang – de visste att de ljög och de ljög av en anledning, de hade mål och mening, om inte annat så för att skydda sin familj från tråkigheter. Efter kommunismens fall är det tydligt att sjukan har smittat av sig ordentligt på EU och USA. Här förstår jag bara USA, de strävar efter militärbaser och har en ganska primitiv uppfattning av sig självt och världen. Men EU förstår jag inte, det område där det senaste kriget utspelade sig och historien uppmanar oss att inte göra och säga det igen. Och Sverige förstår jag inte alls, där utrikesministern ljuger oss och den tänkande delen av mänskligheten rakt upp i ansiktet och hysteriskt orerar om Putin som Hitler och att det strider mot internationell rätt att ge pass till försvarslösa människor, vilket både är lögn och en fantastisk utsaga att komma från den svenska diplomatin, som var den som hittade på lösningen. Men min poäng är inte att det luktar 1939 i Sverige och svensk utrikespolitik, utan MÅLET med dessa uppenbara lögner. Jag menar, även en lögn har ju ett mål. Är den så enkel att Sverige är redo till krig med Ryssland bara för att Ryssland är hatat av tradition? Är vi avundsjuka eller grämer vi oss för att vi nu får betala för de råvaror, som vi under 100 år byggt vår industrialisering på? Kan UD ge en strategisk förklaring till att vi nu för andra gången i modern tid stödjer den angripande parten? Det måste vara mycket viktiga mål och syften, men vilka förstår jag inte. Eller har vi fascismen i blodet, i kulturen, är det därför vi också stödjer till exempel den estniska fascismen, där SS marscherar öppet? Vi var ju nazist-land då, men lärde vi inget av historien? Jag fick lära mig det i svensk skola på 1960- och 1970-talet. Den Lebensraum-politik som Europa och Sverige nu för, där det “europeiska” Georgien och det “demokratiska” Estland ingår, tyder på att vi inte har lärt. Vi är kanske lika inadekvata som georgierna, och skulle kunna tänka oss att gå till attack, rentav? På ett sätt hoppas jag det.
Med vänlig hälsning
Stefan Gehander, översättare
149. tnsexton Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:51 är

Wassberg

De ryska försvarsutgifterna angivna till 35 miljarder USD är de officiella omräknade efter gällande växelkurs. Omräknat i PPP (köpkraftsvärdesekvivalent) bedömer SIPRI utgifterna till 82,8 miljarder USD 2006.
Västliga bedömare anser att siffrorna ska ligga ännu högre eftersom Ryssland redovisar sådant som normalt räknas till försvarsutgifter (exvis forskning och utveckling, administration mm) under andra huvudtitlar.
Utgiftsökningen bedöms komma att ligga på 15-20% de närmaste åren.
150. ohlundonline Säger:
augusti 16, 2008 kl. 9:57 är

Helena:

Tack för komplimangen. :-)

Nationalstaterna ställer till stora problem.

Inget land kan i princip bli rikare eller få det bättre, utan att samtidigt plundra sina grannfolk och grannländer.

Endast ett globalt samhälle med högre ideal förmår att skapa balans och långvarig fred.

Lösningen på problemen med interna schismer och maktkamper i enorma strukturer står emellertid för dörren.
151. carlnorberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:06 är

Jag känner mig som vanligt, förstås väldigt smickrad över den uppmärksamhet som visas mig som person….

Och att att hjälpa sin nästa till förståelse är faktiskt mer av en medmänsklig skyldighet, än politisk retorik, vilket inte riktigt alla förstår.

Att USA skulle besitta några resurser eller möjligheter idag att föra storskaligt krig på andra kontinenter, är en ren myt.

Det ekonomiska systemet i USA är så urholkat som det någonsin kan bli. Grunden för all ekonomisk värdering vilket är den fasta egendomen, är så felvärderad genom kreditexpansionseffekterna, att det säljs villor i Florida för 1(en) dollar, och likafullt är detta nu svårsålt.

Att inte inflationseffekterna ännu slagit igenom måste man vara i det närmaste imbecill för att undgå att upptäcka.

Många har väl någonstans sett mina rätt vanligt förekommande kritiska skrivningar om inflationsmåttets sammanblandning med KPI, och att detta är ett fullkomligt vanvettigt sätt att betrakta inflation på. Nu sent omsider har så en och annan saktfärdig således kommit fram till att det jag anfört nog äger sin riktighet, och att inflation inte är förändringar i KPI.

Att vederbörande skall begripa, eller i varje fall redovisa detta medialt, att det är köpkraften per valutaenhet som försämras, det kan man förstås inte förvänta sig.
Därtill tycks den intellektuella prestandan var alltför otillräcklig.

Att finanssystemkollapsen kommer att göra många valutor i princip värdelösa, även innebär att det inte går att finansiera krigsindustri med sedelpressar, det tycks knappast så många inse, eller möjligen av andra orsaker undgå att nämna.

Vem vill sälja sin nytta till annan för värdelösa papperslappar?
152. carlnorberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:11 är

Om systemet skall vara många små eller en enda, är inte avhängigt annat än att människor föds obildade.

Vilket då implicerar att det måste bli många små nationalstater för att inte ett enda stort system skall korrumperas.

Det är precis som riskspridning i övrigt.
153. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:29 är

Fred-pakten som initierades av Sarkozy var påskriven först av Saakashvili igår (Fredag) inför Rice.

Citerad idag från AP:

“The cease-fire agreement, signed by Georgian President Mikhail Saakashvili the day before, would be a definitive step toward ending the fighting that broke out last week if Russian President Dmitry Medvedev also signs it. The Kremlin says he will do so, but without saying when.

The Russian Foreign Ministry said Saturday it had received the signed document from Georgia, the Interfax news agency reported, an apparent indication the process was moving forward. But on the ground, Russian troops’ intentions remained hard to read.

The agreement calls for both sides forces to pull back to positions they held before fighting erupted Aug. 8 after Georgia launched a massive barrage to try to take control of the Russian-backed separatist region of South Ossetia. The Russian army quickly overwhelmed the forces of its small U.S.-backed neighbor and then drove deep into Georgia.”

Medvedev förväntas även att skriva under, frågan är bara när. Det är då man kan bedöma hur Ryssland (i alla fall officiellt) riktning skall vara - fortsätt konflikt eller fred?

Att Ryssland, som Carl Bildt påpekar i inläggen, inte har tagit tillbaka sina militära styrkor är förstås förståndligt då fred-pakten är inte ännu signerade av båda parter. (Ref. hariknaidu, aug 15, 6:10 pm)

Att ingen har reagerat innan på Carl Bildts inlägg är mycket märkligt. Nu har även Stefan G märkt osanning i inläggen.

Stefan G,
Jag stödjer dina argument men inte hälsningsfrasen. Men för all del respekterar jag dina åsikter.
154. mararh Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:30 är

dagoien
Ja vad skall man säga? Har de lyckats infiltrera MUF dessa Putinjugends, som du så träffande jämförde henne med!? Det är skrämmande!!!!!! Undrar vad Carl Bildt månne tycka om detta. Ännu intressantare är väl vad alla “riktiga” ungmoderater anser om dessa vridna åsikter. Kanske dags att starta ett nytt ungdomsförbund?
155. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:34 är

Bestofmankind :
>Jag stödjer dina argument men inte hälsningsfrasen.

Det är med saklighet och ett vänligt framträdande man vinner repekt för sina åsikter.
Bufflighet och oförskämdheter tar genast udden av de åsikter man vill föra fram, oavsett om de är sakliga eller inte.
156. carlnorberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:41 är

Av vilket skäl skall man vinna respekt för sina åsikter?

Är inte det viktiga att vara så saklig som möjligt.
157. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:46 är

mrmhalland,

Det är öppet för dig att kommentera Stefans argument, det behöver du inte göra genom min.
158. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:46 är

Jo, carlnordberg.
Jag menar att ett burdust framträdande gör att man inte som läsare analyserar texten på samma sätt eftersom man blir irriterad.
159. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:48 är

Stefan skriver utifrån personliga erfarenheter.
Jag har inte dessa erfarenheter och kan därför inte kommentera Stefans.
160. carlnorberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:50 är

Det är nog smällar man skall ta, eftersom det annars ovillkorligen leder snett i sak.
161. carlnorberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:52 är

Heter inte detta. Due cause above all, har jag för mig?
162. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:54 är

mrmhalland,

Men din kommentar 10:34 är riktade mot honom, men du gömde dig genom mig.
163. tuvalis Säger:
augusti 16, 2008 kl. 10:54 är

“dag efter dag florerar och inga tecken på ryskt tillbakadragande…” säger vår utrikesminister. Hur kan han veta det? Han är ju inte kvar där. Om det är något som “florerar” så är det tusen rykten och en dålig mediakontroll. Samtidigt som man läser att ryssarna dröjer kvar så finns det uppgifter att de är på väg ut. Bildt skulle lyssna lite på sin finske kollega. När han var på plats och blev tillfrågad om den här saken sade han frankt på sin härliga finlandssvenska att det är inte tillfälle att sprida information som helt korrekt så länge alla dessa rykten är i omlopp. Det sprider istället oro och förvirring. Folk borde lugna sig.
Just lugna sig. Jag tror Carl Bildt behöver en lång semester och lugna ned sig.
Jag är djupt besviken på CB. Och jag är inte ensam. Som svensk utrikesminister får man inte vara partisk hur mycket det än svider. Det är en ego-grej och det är faktiskt FRED vi vill ha. I forna Jugoslavien lyckades han bra. Kanske han faktiskt inte var partisk där?
164. wassberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 11:07 är

“Bekräftade talare:
Gunnar Hökmark, Europaparlamentariker (m) och vice ordförande i EPP”

Här ser vi nivån på rysslandskritiken. Hökis, gårdagens man par excellence, skall hålla tal mot Ryssland. Han minns säkert den ljuva tiden under 1980-talet, med måndagsmöten och rättfärdig kamp. För honom var det den bästa tiden. Nu får han uppleva det igen…

- Men vad har detta med 2000-talet att göra?
165. maxxoo Säger:
augusti 16, 2008 kl. 11:15 är

tuvalis;
av ditt inlägg att döma så tycks du leva i tron att CB får sin information om dagsläget i Georgien via media och/eller rykten. CB behöver inte vara på plats för att få en korrekt information om läget, även timme för timme om så skulle visa sig nödvändigt.
Hört talas om underrättelsetjänst? CIA, MI5, MI6, FRA, m.fl. är exempel på olika typer av underrättelseorganisationer som håller ögon och öron öppna med fokus på olika potentiella och latenta hot mot den demokratiska västvärlden.
166. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 11:22 är

wassberg :

Jag tycker huvudsaken är att många svenskar visar sitt avsky mot kriget.
Vem som talar spelar mindre roll, så länge det är någon som förstår utrikespolitik.
Jag bor dessvärre för lång från Stockholm för att kunna medverka.
167. soli01 Säger:
augusti 16, 2008 kl. 11:38 är

mrmhalland - ett bra trix är att flytta fokus till något annat och därigenom få en annan diskussion! Detta är vad vissa här nu gör W bl a. Samma här bor för långt bort. Vad tyst det är från vissa håll bl a Ohly med gäng!
168. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 11:42 är

soli01 :

De kanske “smyg-demonstrerar” :-) ?
169. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 1:29 pm

Skas bara testa om sidan funkar…
Inte ett inlägg på 2 timmar, ovanligt på helgen.
Alla bor ju trots allt inte i Stockholm och deltar i den rättmätiga demonstrationen.
170. göteborgslullaren Dee Dee Sharp Säger:
augusti 16, 2008 kl. 1:56 pm

mrmhalland 1:29

Här har tydligen “Trevliga klubben” (bl.a. carlnorberg, tuvalis, stefangehander)
sett till att ingen direkt har lust att debattera vidare. Fullt förståeligt!

Frågan är dock om inte “best-före-datum” utmärker sig ännu mer - hon har en aldrig sinande förmåga att hylla kommentarer efter principen “ju mer korkad/osmaklig - desto bättre”.

Nej, att rulla igenom dagens blogg ger ingen mersmak - lika bra att slå på TV:n koncentrera sig på E3- finalen på Romme (en kompis till mig äger den kommande segraren).

Får väl titta in här senare och kolla om någon läsbar kommentator trots allt dyker upp,
ex. vis torsten, mararh, tsolin …………….

Dee Dee Sharp - som kan meddela att lilla Amanda var riktigt duktig på en hel del —– ;-)) bl.a. att välja vin till gårdagens fiskrätt
171. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 1:57 pm

Goda nyheter - Ryssland tar tillbaka sin styrka från Igoeti´s center, och Rysslands President skrev på fred-pakten idag.

“Aug 16, 9:18 AM EDT

Russian forces pull back from Igoeti´s center

IGOETI, Georgia (AP) — Russian forces have pulled back from the center of a town near the Georgian capital after a cease-fire deal went into effect.

But Russia’s foreign minister says the withdrawal will be contingent on further security measures.

Russia’s president signed the cease-fire plan Saturday, a day after Georgia’s president reluctantly agreed to the pact after lengthy talks with Secretary of State Condoleezza Rice.

The agreement calls for both forces to pull back to positions they held before fighting erupted Aug. 8.

Georgia launched a massive barrage to try to take control of the Russian-backed separatist region of South Ossetia. Moscow’s troops then drove deep into Georgia.”
172. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 1:58 pm

Ovan är hämtad från Associated Press.
173. Torsten Säger:
augusti 16, 2008 kl. 2:00 pm

mrmhalland,

Känner Du Dig ensam;-))

Skönt med en dag då inte alla hackar på varann;-)

Den där Maxxoo verkar vara en klok man/kvinna. Vi får väl se om det kommer mera.
Och så har ju “översteprästen” CN dömt ut oss alla som mindre vetande;-)))

Själv skall jag på en kräftskiva. Vi får se hur många klor det blir;-) Tyvärr har jag inget Hallands Fläder;-) Det får bli Absolut;-))
174. mrmhalland Säger:
augusti 16, 2008 kl. 2:09 pm

Torsten,

Jag önskar dig en trevlig kräftskiva.
Själva hade vi en liten intern sådan i familjen i onsdags, naturligtvis med Hallands fläder :-)
Trevliga djur det där, men av någon konstig anledning är det många som reagerar med huvudverk dagen efter…

Ja, Maxxoo är mycket välkommen.
Det behövs lite nya infallsvinklar här på CB-bloggen.
175. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 2:24 pm

“Frågan är dock om inte “best-före-datum” utmärker sig ännu mer - hon har en aldrig sinande förmåga att hylla kommentarer efter principen “ju mer korkad/osmaklig - desto bättre.”

Tack för din omvända bekräftelsen som egentligen innebär att mina hyllade kommentarer är verklighetsbaserade sanningar eftersom dina politiska uppfattningar är precis motsatsen av mina.

Det är helt ok. Jag har inte räknat med dig i min fan-club.
176. charliesjogren Säger:
augusti 16, 2008 kl. 2:50 pm

skönt att se dig igen göteborgslullaren för du verkar ha genomskådat alla
egenutnämnda experter som tar sig själva på största allvar

har konstaterat att du har stor kunskap i bagaget även om inte alla har förstått allt som man kan läsa “mellan raderna” i det som du skriver

hoppas du får en fin fortsättning med “flinka” amanda
177. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 2:59 pm

“Birds of the same feathers flock together.”
178. ohlundonline Säger:
augusti 16, 2008 kl. 3:06 pm

bestofmankind:

Det står något liknande med samma andemening i Syraks bok 13:19:
“Omne animal diligit similem sibi”.
179. carlnorberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 3:07 pm

För det egna självständiga tänkandet, är både ensamt och ofta tyngande.
180. carlnorberg Säger:
augusti 16, 2008 kl. 3:12 pm

Men bäste Torsten att döma ut dig som mindre vetande, är som vanligt din egen betraktelse, hur sann den än må vara så har jag inte skrivit något om dig.

Och vad är det i sak, som du anser att jag felar i för fråga?
181. bestofmankind Säger:
augusti 16, 2008 kl. 3:18 pm

ohlundonline

Det är alltid något mäktigt med latinska.

carlnorberg 3:07

Så sant, så sant.